Κατηγορίες

Μέλη

 

 

 

 

 

Ειδικές κατασκευές

Κάθισμα κατόπιν λήψεως προπλάσματος

Αρχικώς θα πρέπει να τονίσουμε, ότι η τεχνολογία γύρω από την κατασκευή του προπλάσματος δεν απαιτεί τεράστιες προσπάθειες καταβολής δύναμης ή τεχνικής. Η παρουσία του ασθενή για τη λήψη του προπλάσματος απαιτείται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ δεν καταβάλλεται ιδιαίτερος κόπος από την πλευρά του συνοδού. Κατ’ αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται στο μέγιστο και η πιθανότητα παρουσίας πιθανών λαθών.

Το ακριβές αντίγραφο CNC milled αποτύπωμα, που δημιουργείται, είναι αυτό που μας οδηγεί στη δημιουργία του προπλάσματος, μετά τη λήψη των μέτρων του ασθενή. Έτσι, έχοντας τα δεδομένα, μπορεί να ανασκευαστεί το πρόπλασμα, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να είναι αναγκαία η επανάληψη λήψης των μέτρων του ασθενή για παράδειγμα σε περίπτωση μίας δεύτερης προμήθειας προπλάσματος.

Στη μέθοδο του Scan συστήματος, σαν κανόνας, ο ασθενής κάθεται στην ειδική καρέκλα μετρήσεων, η οποία είναι εξοπλισμένη από μαξιλάρι πλάτης αλλά και καθίσματος από αέρα. Τα μαξιλάρια λαμβάνουν το σχήμα του σώματος του ασθενή, ο οποίος έχει ήδη καθίσει στην επιθυμητή θέση.

Έπειτα από αυτό, τα μαξιλάρια αποκτούν μία σκληρή υφή με τη βοήθεια ενός ειδικού συστήματος απορρόφησης του αέρα, διαμορφώνοντας έτσι το καλούπι του σώματος του ασθενή πάνω στα μαξιλάρια..

Κατόπιν αυτού, κατασκευάζεται το πρόπλασμα, το κάθισμα δηλ. από πολυουρεθάνη, με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος ρομπότ και το πρόπλασμα αυτό λαμβάνει ακριβώς το σχήμα του σώματος του ασθενή.

Όλα τα καθίσματα, παρέχουν δυναμική θέση καθίσματος αφού το υλικό που χρησιμοποιούμε δεν είναι εντελώς άκαμπτο και παρέχει μια ευελιξία σε συγκεκριμένες κινήσεις. Στα καθίσματα αυτά μπορούμε να τοποθετήσουμε μηχανισμό Flex-angle, ο οποίος επιτρέπει τη μείωση του φαινομένου της υπερτονίας.

Θέση καθίσματος

Τα καθίσματα μας επιτρέπουν να αποτρέψουμε δυσφορίες και σε μερικές περιπτώσεις να τις διορθώσουμε.

Αποσυμφόρηση βάρους

Η αποσυμφόρηση του βάρους του ασθενούς είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία πληγών. Μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο υλικό  ώστε να πέτυχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Οι αεραγωγοί σε συνδυασμό με το αεριζόμενο ύφασμα, δημιουργούν ένα δροσερό κάθισμα ακόμα και στο πιο ζεστό περιβάλλον.